Nieuws

Brainbuddies Ophemert wint First LEGO League Rivierenland 2017

Op de vrijdagmiddag en –avond van 24 november was bij ORS Lek en Linge VMBO Culemborg een intensieve wedloop gaande tussen twaalf teams om verschillende prijzen te winnen. De Champions Award- winnaar die op alle drie de jury-onderdelen het hoogste scoorde, werd het Brainbuddies team onder leiding van coach Elie van Mook van Alien Automatisering in Ophemert. De teamleden komen van verschillende scholen en hebben zich in hun vrije tijd op deze finale voorbereid. Het team had binnen het thema HYDRO DYNAMICS een prachtige oplossing gevonden om drukverlies in waterleidingen om te zetten in bruikbare energie. Het was de derde keer dat dit team deelnam aan een First Lego League Regiofinale en met groot enthousiasme gaat het zaterdag 3 februari 2018 in Leeuwarden, Regio Rivierenland vertegenwoordigen op de Benelux-finale.


Gastlessen, zó geregeld aanvulling op BètaTech Event

De site ‘Gastlessen, zó geregeld’ is een handige aanvulling op het BètaTech event waardoor techniek- en bèta docenten, decanen en medewerkers van technische bedrijven elkaar eenvoudig kunnen vinden voor het organiseren van gastlessen en bedrijfsbezoeken.


Rivierenland vol in actie bij FLL Benelux finale in Zwolle

Begin februari '17 nam het Robanimos team van Gomarus Gorinchem als winnaar van de FLL regiofinale Rivierenland deel aan de Benelux finale in Zwolle. Ze wonnen deze keer geen prijs maar waren met hun gele stropdassen opvallend aanwezig.


Hydro Dynamics FLL thema 2017/18


Laatst verzonden nieuwsbrief

Lees hier de laatst verzonden nieuwsbrief


 
Meer nieuwsberichten lezen? Ga naar het nieuwsarchief.

Inschrijven nieuwsbrief

Wilt u de nieuwsbrief van Platform Techniek Rivierenland ontvangen? Laat uw gegevens achter via het onderstaande formulier.

Voornaam:*
Achternaam:*
Organisatie/bedrijf:*
Email adres:*

Uitschrijven nieuwsbrief

 Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen?

Uitschrijven

E-mailadres