Direct contact met ons? Bel ons op 06 280 43 75106 278 32 611

  • Start
  • Nieuws
  • Verduurzaming regionale samenwerking in technische sector

Verduurzaming regionale samenwerking in technische sector

Begin januari '20 spraken een kleine twintig personen afkomstig vanuit en/of betrokken bij techniek bij ROC Rivor in Tiel over hoe de huidige regionale samenwerking te verduurzamen. Aanleiding is het aflopen van het Tech Expres programma in de zomer 2020. Binnen dit programma zijn voor MBO 2+3 BBL techniek veel zaken opgestart en goed in beweging gebracht voor zowel instroombevordering van (jonge) leerlingen en ook zijinstromers. Inmiddels zijn er andere, nieuwe initiatieven gestart om de techniek samenwerking door te ontwikkelen. Voorbeelden zijn:

  • Smart Building Rivierenland om een MBO BOL 4 opleiding van de combinatie bouw, installatie en elektro in 2021 te starten bij ROC Rivor.
  • Techniekpact Rivierenland 2019-2022 als een programma voor kiezen, leren en werken in techniek met speciale aandacht voor sub-regionale samenwerking en effectmeting van techniekpromotie activiteiten.
  • TechExplore24, het Sterk Techniek Onderwijs Rivierenland 2020-2024 programma waarmee het 'harde' techniek onderwijs op VMBO scholen wordt versterkt in samenwerking met bedrijven en alle onderwijs partijen in de regio.
  • STEC, Smart Technology Experience Center als een initiatief om de regionale energietransitie te stimuleren.

In een open gesprek werden huidige en toekomstige activiteiten met elkaar gedeeld en kwamen belangen van verschillende partijen op tafel. Al pratende weg zijn een aantal afspraken over vervolg, nadere studie en actie gemaakt. Een mooie en goede stap vooruit in de regionale samenwerking.

Informatie:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (0344-65 6200), Jan Heeres (06-280 43 751) of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (06-278 32 611).

 Met de Infografic techniek activiteiten in Rivierenland wordt duidelijk hoeveel er gebeurd en wie er allemaal mee actief zijn.

 

 

 

 

Een geinteresseerd en betrokken gezelschap met brede achterban. 

 

 

 

 

 

Verbinden van de vraag van de technische arbeidsmarkt met de mogelijkheden die innovatief onderwijs gaat bieden.

(c) Platform Techniek Rivierenland