Direct contact met ons? Bel ons op 06 280 43 75106 278 32 611

  • Start
  • Nieuws
  • Meer VMBO leerlingen laten kiezen voor beta techniek

Meer VMBO leerlingen laten kiezen voor beta techniek

Hoe kun je bevorderen dat meer VMBO leerlingen kiezen voor beta techniek? Dat is de uitdagende titel van een interessant overzichtsartikel op de site Wij-leren.nl Samengevat hieronder dit lezenswaardige artikel van negen pagina's. 

Beperkt beeld van techniek dat slecht past bij hoe jongeren zichzelf (willen) zien 
Jongeren in het vmbo hebben een te beperkt beeld van techniek en een beeld dat slecht past bij hoe zij zichzelf zien. Veel jongeren zien onvoldoende dat techniek nuttig en interessant kan zijn. Ook heeft techniek het imago moeilijk te zijn en meer iets voor jongens dan voor meisjes. Toch kunnen technische opleidingen en beroepen aantrekkelijker worden gemaakt. Door leerlingen (technisch) zelfvertrouwen te laten ontwikkelen en hen in contact te brengen met allerlei facetten van techniek. Zo kunnen zij een breder en realistischer beeld ontwikkelen van techniek en van de benodigde competenties.
Vervolgens is het belangrijk dat zij op die ervaringen reflecteren en ze verbinden met hun zelfbeeld in loopbaangesprekken. Ook de omgeving van de leerling moet daarbij worden betrokken. Ouders en leeftijdgenoten spelen een belangrijke rol bij loopbaankeuzen.

Het artikel vervolgt met o.a. 'Invloed op keuzes van jongeren' en 'Technisch zelfvertrouwen'.
Benieuwd naar jullie idee en aanknopingen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (06-280 43 751). 

(c) Platform Techniek Rivierenland