Direct contact met ons? Bel ons op 06 280 43 75106 278 32 611

  • Start
  • Nieuws
  • S-TEC geeft talent de ruimte in Rivierenland

S-TEC geeft talent de ruimte in Rivierenland

S TEC gebouw voorkant ingang jh

Schone en betaalbare energie voor iedereen in Rivierenland én genoeg ‘eigen’ vakkrachten uit de regio die helpen om dat mee mogelijk te maken: S-TEC draagt hieraan bij. Met de start, dit najaar van het Smart Technology Experience Centre (S-TEC) heeft Rivierenland in Tiel een nieuw platform waar burgers en bedrijven die stappen willen zetten in de energietransitie terecht kunnen. S-TEC helpt met advies, opleiding van vakmensen, voorlichting over actuele bouwoplossingen en contact met lokale technische dienstverleners.

S-TEC is een initiatief van de stichting Smart Technology Experience Centre Rivierenland en is mogelijk gemaakt door een bijdrage van Regiodeal Fruitdelta. Deze stichting wil energietransitie in regio Rivierenland versnellen door de krachten van onderwijs, onderzoek, overheid, bedrijfsleven en ondernemende burgers te bundelen. De stichting gaat werk maken van het jaarlijks verduurzamen van minimaal 1.500 woningen en gebouwen in de regio. Dit betekent een verdubbeling van het huidige aantal.

STEC logo

De stichting S-TEC Rivierenland is opgericht door Bouwmensen Rivierengebied, Energie Samen Rivierenland, Installatiewerk (IW) Midden, het Lingecollege en de WoonWijzerWinkel. Iedere organisatie draagt bij aan S-TEC vanuit de eigen behoefte, expertise en verantwoordelijkheid en het gedeelde belang bij een bredere samenwerking. Partners in samenwerking zijn verder Werkzaak Rivierenland voor instroom van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en ROC Rivor voor de opleidingen MBO 2 en 3 Elektro en Werktuigkundige Installaties en vanaf september 2022 ook de nieuwe MBO 4 opleiding Smart Building .

Alles onder één dak 
Inwoners en bedrijven hebben met S-TEC een centrum waar ze terecht kunnen voor maatwerkadvies en een winkel met duurzame bouw- en installatieproducten waar zij voorgelicht kunnen worden over verschillende oplossingen. Ook overheden en organisaties die zich richten op het bouwen, beheren en verhuren van goede woonruimte, zoals woningbouwcorporaties kunnen via S-TEC aan de slag met de verduurzaming van hun gebouw of woningvoorraad.
S-TEC ontwikkelt zich hiernaast als eventlocatie. Vanaf begin 2022 zullen jaarlijks tientallen workshops, bedrijfspresentaties, kennisdelingsbijeenkomsten, cursussen en/of borrels in het S-TEC gebouw georganiseerd (kunnen) worden. Wie mensen wil verbinden in de energietransitie kan met z’n event in Tiel terecht.
S-TEC draagt ook bij aan het oplossen van het tekort aan energiemonteurs door scholing van techniektalent, het verhogen van (zij)instroom en het bijscholen van bestaande vakkrachten. Alles onder één dak aan de Teisterbantlaan in Tiel.

Opleiden voor duurzame toekomst 
Doordat studenten op de onderwijslocatie de producten van leveranciers van nieuwe technologische oplossingen kunnen bestuderen, leren ze over de meest actuele ontwikkelingen. Zittend personeel van installatie- en bouwbedrijven die voor bijscholing komt naar STEC wordt zo ook bekend met gebruik van nieuwe innovatieve oplossingen.
Voor zijinstromers die vanaf havo instromen of via een andere opleidingsrichting of via werk in een andere sector, wordt een programma op maat gemaakt, zodat zij in korte tijd aan de slag kunnen in de energietransitie. Ook voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt worden instroommogelijkheden ontworpen. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de opleidingsbedrijven Bouwmensen en IW-Midden, Werkzaak Rivierenland en het Leerwerkloket Rivierenland.

InformatieDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (06-278 32 611).

(c) Platform Techniek Rivierenland