Direct contact met ons? Bel ons op 06 280 43 75106 278 32 611

  • Start
  • Nieuws
  • Vierde Smart Building meeloop dag bij De Vree en Sliepen

Vierde Smart Building meeloop dag bij De Vree en Sliepen

220504 SBRIV meeloop 1Het aantal aanmeldingen voor de nieuwe deze zomer startende MBO 4 opleiding Smart Building Rivierenland loopt gestaag door. Voor drie geïnteresseerden organiseerde Wilma de Wolf samen met De Vree en Sliepen een meeloop-dag in Tiel en Geldermalsen.

Virtueel kantoorpand in 20 minuten gebouwd
Werkvoorbereider en BIM modelleur Bas van Dijk ontving het gezelschap samen met twee stagiairs op kantoor in Tiel. Hij vertelde met passie over zijn eigen werk en hoe mooi het is om met een team gebouwen te ontwerpen en te realiseren waar gebruikers decennialang met veel plezier wonen en werken. Aan de hand van beelden van oude bouwmethoden, zoals bij de bouw van grote beroemde kerken in de Middeleeuwen maakte hij duidelijk dat nieuwe manieren van denken over mogelijkheden en werkwijzen in de bouw ook in deze tijd en omstandigheden belangrijk zijn. Niet alleen effici├źnt maar ook duurzaam bouwen, hoort daarbij met gebruik van de nieuwste technische tools. Vervolgens bouwde hij samen met de studenten in twintig minuten een virtueel kantoorpand van acht verdiepingen waarin ze met VR- bril zelf doorheen konden lopen. Een bijzondere ervaring! Zeker als je vanaf het dak even naar beneden kijkt: wie geen hoogtevrees heeft, zou het alsnog kunnen krijgen.

Logo_met_slogan1_Tekengebied_1.pngTwee stagiairs vertellen over opleiding en doen rondleiding
Afstuderend MBO 4 stagiair Mees Terloo begeleidde de studenten vervolgens bij een workshop 3D tekenen in SketchUp als eerste opstap naar het echte werk van 3D modelling. Wilma de Wolf gaf vertelde over de opleiding Smart Building via een presentatie over vak-inhoud en projectmatig werken samen met bedrijven.

Vervolgens naar Geldermalsen met Mees Terloo voor een rondleiding op de bouwlocatie van Huys van Malsen: twee kantoren en tien appartementen midden in het dichtbebouwde centrum. Dat stelt de aannemer voor extra uitdagingen. Mees vertelde over zijn stageopdracht bij De Vree en Sliepen en gaf uitleg bij deze fase van de bouw en hoe het hele bouwproces in zijn werk gaat. Hiermee gaf hij de studenten een beeld van wat ze in hun stages kunnen verwachten. Eerstejaars Smart Building stagiair Merijn startte deze week bij De Vree en Sliepen en vulde aan met ervaringen uit zijn Smart Building opleiding.220504 Huys v Malsen 3

220504 SBRIV meeloop 7

Twee nieuwe inschrijvingen
Twee deelnemers weten nu zeker dat Smart Building de opleiding is waarvoor zij willen gaan. De derde deelnemer wil graag weten hoe hij zijn reken/wiskunde talent kan combineren met leren en werken in de Smart Building omgeving. Bas van Dijk legde hem uit hoe schaars goede calculators met vak-expertise zijn. Dus daar liggen zeker kansen.

Informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (06-278 32 611).

(c) Platform Techniek Rivierenland