Direct contact met ons? Bel ons op 06 280 43 75106 278 32 611

  • Start
  • Nieuws
  • Smart Building Rivierenland bedrijvenplatform

Smart Building Rivierenland bedrijvenplatform

Bij Bouwmensen Geldermalsen was gistermiddag (27-5/20) een bedrijvenbijeenkomst in een corona proof gemaakt lokaal voor dertien leerlingen met Robert Duin (Duin Installatietechniek Geldermalsen), Boukje Pennings (Pennings Bouw Zaltbommel), Lars Schlaman (Dormakaba Dodewaard), Sharon Verhoeven (Metaglas Tiel), Koos Karsijns (Bouwmensen Rivierengebied), Robbert Lubken (IW Midden), Wilma de Wolf en Jan Heeres (Platform Techniek Rivierenland en Smart Building Rivierenland projectleiders).

200527 SBRIV bedrijvenplatform Geldermalsenjh

Vervolg- en actiepunten zijn:

  1. De oprichting van een Smart Building Rivierenland bedrijvenplatform in bijv. een stichting met een entree fee en contributie/jaar. Leden van dit platform krijgen Smart Building stagiaires waarbij ook gesproken is over tarieven en vergoedingen. Bedrijven wisselen als het nodig is leerlingen onderling uit om hun opleiding compleet te maken. 
  2. Bedrijven van het platform helpen op VMBO TL en 4 HAVO scholen mee om Smart Building leerlingen te werven en stellen tegen inkoopprijs materialen, machines en apparatuur ter beschikking voor de opleiding.
  3. Vanuit het bedrijvenplatform wordt een pool van hybride gastdocenten opgezet met de ambitie om samen veertig dagen/ jaar les te geven in de Smart Building opleiding. De hybride gastdocenten zorgen er mede voor dat de opleiding innovatief en flexibel is en blijft.
  4. Zet de SLIM samenwerkingsverband subsidie in voor Smart Building leerprocessen binnen bedrijven. Maak het zo aantrekkelijk om lid te worden van het platform en deel te nemen aan de opleiding.
  5. Opzet en aanpak van de nieuwe opleiding met een toelatingsexamen en een voorschakeltraject voor leerlingen die vak-vreemd zijn en zo goed voorbereid kunnen starten. Plus het maken van meer schooluren per week zodat studenten in kortere tijd zich meer en beter kunnen ontwikkelen.

Volgende week is de vijfde Onderwijs Advies Commissie (OAC) overleg bij Lingecollege VMBO Tiel en daarna in de tweede helft juni ’20 een tweede Smart Building Rivierenland bedrijvenplatform overleg.

InformatieDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (06-280 43 751) of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (06-278 32 611).

(c) Platform Techniek Rivierenland