Techniek Focus Rivierenland (TFRIV)

Programma 2012 t/m 2015

Binnen opleidingen voor technische en groene beroepen is de uitval groot. Om te zorgen dat jongeren in opleiding blijven, moet onderwijs eigentijdser en aantrekkelijker worden gemaakt. De interactie tussen bedrijven en scholen kan een grote bijdrage leveren aan het aantrekkelijker maken van opleidingen en een betere loopbaanoriëntatie. Door leerlingen eerder in contact te brengen met de beroepspraktijk krijgen ze een beter beeld van carrièremogelijkheden en wordt de kans op tussentijdse uitval verkleind. Als ze de opleiding hebben afgerond, is het van belang dat ze voor een technisch of groen beroep kiezen en daar ook in blijven werken. Het liefst in de regio.

Activiteiten binnen programmalijn 3:

Samenwerking opleidingen en bedrijven

De activiteiten die nu al in de regio plaatsvinden worden gebundeld. Waar nodig worden de activiteiten uitgebreid. Dit heeft o.a. geleid tot de start van Tech Express waarbinnen vier techniek opleidingsbedrijven in Geldermalsen samen met ROC Rivor Tiel nieuwe vakoverstijgende MBO BBL 2+3 opleidingen ontwikkelen en uitvoeren.
Meer informatie hierover? Neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Onderwijs helpt Onderwijs (OhO)

Vmbo leerlingen gaan 'terug' naar hun eigen basisschool om docenten te helpen bij het geven van technieklessen. Ze worden hier technisch en inhoudelijk gecoacht door mbo-leerlingen. Stagiaires van de Pabo zorgen voor didactische en pedagogische begeleiding.
Meer weten over Onderwijs helpt Onderwijs? Neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kennishuis Rivierenland

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) wil meewerken aan uitbreiding van het hbo aanbod in Rivierenland. Het accent ligt hierbij vooral op om- en bijscholing in het kader van Leven Lang Leren, Associate Degree (AD) Programma’s (samen met het ROC) en ervoor zorg dragen dat de bacheloropleidingen qua thematiek, stages et cetera goed aansluiten op het beroepenveld in Rivierenland. Ook is er aandacht voor innovatie en onderzoek op voor Rivierenland relevante thema’s waarbij MBO en voorgezet onderwijs leerlingen samenwerken met HBO studenten. Door deze activiteiten hoopt men dat afgestudeerden ook in Rivierenland blijven werken. 
Meer weten over Kennishuis Rivierenland? Neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Jan Heeres

Jan Heeres Zeggen wat je doet en doen wat je zegt

Dit maakt het leven voor iedereen, inclusief mezelf eenvoudig, overzichtelijk en aangenaam. Dit is zaken concreet en werkzaam maken waarbij een ieder zich in het proces thuis voelt en mede eigenaar is van de resultaten.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 06 280 43 751 | Linkedin

Wilma de Wolf

Wilma de Wolf Vanuit creatieve samenwerking maatwerk-projecten ontwikkelen

Ik zie een uitdaging in het verbinden van mensen, hen aan te spreken op hun unieke kwaliteiten en hen te stimuleren tot een productieve, creatieve samenwerking.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 06 278 32 611 | Linkedin

Deze website is een initiatief van Platform Techniek Rivierenland (PTRIV).