Actueel

Nieuws

Infographic Techniekprojecten en initiatieven Rivierenland

PTRIV Infografic 0624

Platform Techniek Rivierenland staat voor overzicht en verbinding. Afgelopen maand actualiseerden we de interactieve infografic Techniekproject en initiatieven Rivierenland voor meer overzicht op en verbinding met de diversiteit van techniekprojecten en initiatieven. Door op het icoontje te klikken, lees je voor meer informatie over het project. In dit veld zijn een (paar) link(s) opgenomen naar sites of andere plaatsen voor contactgegevens van initiatiefnemers.
De lichtblauwe icoontjes zijn voor instroom- en de grijze icoontjes voor zijinstroom projecten. We realiseren ons dat het een moment opname is. Nieuwe initiatieven ontstaan vaak spontaan en anderzijds lopen projecten af.
Informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (06-280 43 751) of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (06-278 32 611).

Drone vliegwedstrijd Gomarus Zaltbommel en Wegwijzer Nederhemert

Dit voorjaar loopt de PO VO samenwerking van Gomarus Zaltbommel en De Wegwijzer Nederhemert waarin 85 (27x groep 7, 28x groep 8 en 30x 2VWO) leerlingen actief zijn. Het zijn zeven sessies tussen maart en juni '24 waarin de Gomarus leerlingen de groep 7&8 leerlingen helpen bij het leren drone vliegen en obstakels bouwen. Op donderdag 20 juni '24 is bij Gomarus Zaltbommel de projectavond waarbij leerlingen met drones zo snel en goed mogelijk over en door de obstakelbaan gaan racen.

Begin april '24 kwam Taco van Manen van Waterschap Rivierenland vertellen en vooral ook demonstreren hoe hij in zijn werk als handhaver drones inzet bij de dijkbewaking. Taco komt uit een timmermansfamilie maar koos een ander pad, ging via procestechniek uiteindelijk naar het 'boeven vangen' met drones.

Eind april '24 was de vierde bijeenkomst en gingen groep 7 leerlingen obstakels bouwen en groep 8 leerlingen in de sporthal met drone vliegen oefenen. Bij meester Hans Blom van groep 7 was het een drukte van jewelste in zijn lokaal. In de sporthal coachten meester Gerrit Kerst van groep 8 en docent Teus van de Werken de drone vliegers. 

Informatie bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (06-280 43 751) of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

240404 Taco van Manen Waterschap RIV

 240425 Gr7 10

 

240425 Gr8 03

 

 

 

 

 

 

MBO 4 Smart Building promotiefilm en nieuwe studenten

Vanaf september '23 start de ROC Rivor MBO 4 Smart Building opleiding met het tweede jaar: een groep nieuwe eerstejaars en en een groep tweedejaars. Vanaf nu is er ook weer aandacht voor nieuwe eerstejaars voor volgend schooljaar en daarvoor bezoeken we komend halfjaar o.a. VMBO opleidingsmarkten en natuurlijk de ROC Rivor open dagen. Zie de Platform Techniek Rivierenland agenda. Afgelopen voorjaar is een mooie Smart Building promotiefilm gemaakt.

Informatie bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (06-278 32 611) of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (06-280 43 751).

Techniekdag Rivierenland op zaterdag 13 mei 2023

In ons dagelijks leven spelen wetenschap en techniek een grote rol. Ook in sectoren zoals zorg, onderwijs of creatieve beroepen. Op de Techniekdag Rivierenland ervaren jongeren hoe divers werken in de techniek kan zijn. VNO-NCW Midden, Riverland Tech Explorers en A.Hak organiseren samen met ruim veertig scholen en bedrijven doe-, kijk- en speelactiviteiten voor jongeren van 8 tot 14 jaar. Of het nu gaat om experimenten uitproberen, programmeren of iets met je handen maken, techniek is namelijk overal!
Bezoekers hoeven zich van te voren niet aan te melden voor de Techniekdag. Iedereen is 13 mei tussen 10.00 en 16.00 uur van harte welkom bij A.Hak aan de Steenoven 2-6 in Tricht. Entree is gratis.

Meer mensen in techniek via intelligente AI matchingstechnologie

Met het Arbeidsmatchplatform Rivierenland worden werkzoekenden door intelligente AI matchingstechnologie verbonden met werkgevers. Het platform vertaalt vanuit CV’s profielen naar skills en competenties en matcht werkzoekenden met bij hen passende beroepen. Naast deze slimme matchingstechniek worden werkzoekenden en werkgevers in dit proces stap-voor-stap begeleid naar een duurzame werkgever-werknemer relatie in de vorm van een leuke en interessante baan.

Samenwerking van veel en verschillende partijen
Vanaf de zomer ’22 sluiten steeds meer partijen zich aan bij de Arbeidsmatchplatform Rivierenland samenwerking. Te noemen zijn STEC energietransitie-centrum, opleidingsbedrijven Bouwmensen en IW Midden, Alliander, BètaTech Services, JC van Kessel Bouwgroep, Van Dillen Bouwgroep, 8Vance, Jobliebe en Leerwerkloket Rivierenland. Momenteel wordt er hard aan gewerkt om de regionale samenwerking verder uit te breiden.

Vacatures van harte welkom
Regionale bedrijven kunnen gratis hun vacatures plaatsen in het Arbeidsmatchplatform zodat ze gematcht worden met werkzoekende kandidaten. De vacature kan gemaild worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Knip en plak de advertentietekst of verstuur hem als word bestand of via een link naar je eigen websitepagina waar de vacature staat. Van harte welkom.

Informatie: JDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (06-280 43 751) of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (06-278 32 611).

Jan Heeres

Jan Heeres Zeggen wat je doet en doen wat je zegt

Dit maakt het leven voor iedereen, inclusief mezelf eenvoudig, overzichtelijk en aangenaam. Dit is zaken concreet en werkzaam maken waarbij een ieder zich in het proces thuis voelt en mede eigenaar is van de resultaten.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 06 280 43 751 | Linkedin

Wilma de Wolf

Wilma de Wolf Vanuit creatieve samenwerking maatwerk-projecten ontwikkelen

Ik zie een uitdaging in het verbinden van mensen, hen aan te spreken op hun unieke kwaliteiten en hen te stimuleren tot een productieve, creatieve samenwerking.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 06 278 32 611 | Linkedin

Deze website is een initiatief van Platform Techniek Rivierenland (PTRIV).