Techniek Focus Rivierenland (TFRIV)

Programma 2012 t/m 2015

Om goed aan te sluiten op de vraag uit de arbeidsmarkt moet de instroom in het techniek en groen onderwijs en de uitstroom naar de arbeidsmarkt vergroot worden. Dat begint al in het primair en voortgezet onderwijs en wordt voortgezet in het beroepsonderwijs. Op dit vlak lopen er al veel initiatieven. Het is vooral zaak om die beter te stroomlijnen en er innovatie-impulsen aan te geven. Binnen deze programmalijn gaat extra aandacht naar jongeren die traditioneel niet kiezen voor een technisch beroep: meisjes en allochtone jongeren en hun omgeving.

Programmalijn 1 activiteiten waren:

BetaTech Event

Bij het BetaTech Event maken leerlingen van het vmbo kennis met verschillende technische beroepen en werelden. Aanvankelijk deden ze dit door op school de BetaTech (YouTech) test in te vullen, die is ontwikkeld door CNV Jongeren. Deze test was gebaseerd op het Bètamentalitymodel van Motivaction. Met de BetaTech test ontdekten leerlingen 'hun' bèta wereld en gingen vervolgens op bezoek bij een bedrijf in die werel. Door het BetaTech Event krijgen jongeren een beter beeld van technische beroepen en de verbinding met de maatschappij.
Meer weten over het BetaTech Event? Neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Co-creatie bijeenkomsten

Bij co-creatie bijeenkomsten gaan leerlingen/studenten van vmbo, mbo en hbo samen met ondernemers in gesprek. Bij elke co-creatie middag staat er een relevant vraagstuk centraal. Een voorbeeld van een vraagstuk is: “Hoe kunnen we jongeren verbinden aan de regio en de technische sector?” Doordat de groep bestaat uit mensen met allerlei verschillende invalshoeken ontstaan er waardevolle nieuwe inzichten en ideeën.

Meer weten over co-creatie bijeenkomsten? Neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Techniek in het primair onderwijs

Er is onderzoek gedan naar de wensen en behoeftes van het primair onderwijs voor een programma aan techniekactiviteiten. Uit dit onderzoek verscheen het rapport PO techniek jaarrond met een voorstel voor een jaarrond programma.
Meer weten over het onderzoek? Neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Jan Heeres

Jan Heeres Zeggen wat je doet en doen wat je zegt

Dit maakt het leven voor iedereen, inclusief mezelf eenvoudig, overzichtelijk en aangenaam. Dit is zaken concreet en werkzaam maken waarbij een ieder zich in het proces thuis voelt en mede eigenaar is van de resultaten.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 06 280 43 751 | Linkedin

Wilma de Wolf

Wilma de Wolf Vanuit creatieve samenwerking maatwerk-projecten ontwikkelen

Ik zie een uitdaging in het verbinden van mensen, hen aan te spreken op hun unieke kwaliteiten en hen te stimuleren tot een productieve, creatieve samenwerking.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 06 278 32 611 | Linkedin

Deze website is een initiatief van Platform Techniek Rivierenland (PTRIV).