Techniek Focus Rivierenland (TFRIV)

Programma 2012 t/m 2015

Demografische gegevens wijzen uit dat het tekort aan technici in de regio niet opgelost wordt door alleen in te zetten op instroom van jonge schoolverlaters in het bedrijfsleven. Het verhogen van participatie van werkzoekenden of andere potentiële deelnemers aan de arbeidsmarkt in de technische sector is een van de alternatieven. Samenwerking met Werkzaak Rivierenland, UWV Tiel, Leerwerkloket Rivierenland, ROC Rivor, Helicon MBO Geldermalsen en opleidingsbedrijven is daarbij een voorwaarde.

Zijinstromers zijn essentieel om op korte termijn het hoofd te kunnen bieden aan de vraag naar arbeid. Het negatieve imago van de technische beroepen is hier nog steeds een groot knelpunt. Deze programmalijn heeft voor de aansluiting onderwijs – arbeidsmarkt met name betrekking op opleidingen in het mbo.

Activiteiten binnen programmalijn 2:

Startplein Techniek

In navolging op Zorg en Transport en Logistiek wordt het Startplein concept in meer plaatsen in Rivierenland in werking gebracht. Een Startplein is een oriëntatiecarrousel waarbinnen meer partijen samenwerken om belangstellenden te laten ontdekken of werken in de techniek bij hen past. Hierin werken Werkzaak, UWV, Leerwerkloket, de opleidingsbedrijven samen met ROC Rivor, gemeente Zaltbommel, grote bedrijven en ondernemersorganisaties.

Meer weten over Startplein Techniek? Neem contact op met: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Binnen Techniekpact Rivierenland staat onder Actielijn 3 Werken in techniek meer beschreven over de doorontwikkeling van Startplein Techniek.

Jan Heeres

Jan Heeres Zeggen wat je doet en doen wat je zegt

Dit maakt het leven voor iedereen, inclusief mezelf eenvoudig, overzichtelijk en aangenaam. Dit is zaken concreet en werkzaam maken waarbij een ieder zich in het proces thuis voelt en mede eigenaar is van de resultaten.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 06 280 43 751 | Linkedin

Wilma de Wolf

Wilma de Wolf Vanuit creatieve samenwerking maatwerk-projecten ontwikkelen

Ik zie een uitdaging in het verbinden van mensen, hen aan te spreken op hun unieke kwaliteiten en hen te stimuleren tot een productieve, creatieve samenwerking.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 06 278 32 611 | Linkedin

Deze website is een initiatief van Platform Techniek Rivierenland (PTRIV).