Techniekpact Rivierenland (TPRIV)

Programma 2019 t/m 2022

Op grond van huidige samenwerkingen tussen scholen, bedrijven en andere organisaties zijn in Rivierenland de volgende sub-regio’s te onderscheiden: 1) West Betuwe (Geldermalsen, Neerijnen, Lingewaal), 2) Zaltbommel / Bommelerwaard, 3) Culemborg, 4) Tiel, 5) West Maas & Waal en 6), Neder-Betuwe/Buren.

In sub-regio’s (vaak gemeenten) vinden unieke plaatselijke samenwerkingen plaats tussen PO-VO-MBO-HBO en bedrijven. Bij veel van deze activiteiten is Platform Techniek Rivierenland al op een of andere wijze betrokken. Dit geeft interessante resultaten die te delen zijn met en mogelijk vertaalbaar zijn naar andere sub-regio’s. Met het inventariseren van sub-regionale activiteiten en daarbij betrokken partijen ontstaat overzicht.

Door activiteiten van sub-regio’s naast elkaar te leggen en daarin de aanpak van best practices te onderscheiden, ontstaan inzichten om eigen activiteiten te verbeteren en/of te verrijken. Vanuit dit overzicht en deze verbinding kunnen nieuwe innovatieve samenwerkingen voor onderwijs arbeidsmarkt ontstaan.

Doelstelling van Techniekpact Rivierenland is om jaarlijks één overzicht maken en dat twee keer per jaar met betrokken partijen bespreken om samen werken en leren te stimuleren.

In het voorjaar 2020 is een start gemaakt met een overzicht van de huidige activiteiten bij kiezen voor techniek per VMBO leerjaar in Culemborg. Zodra er eerste resultaten zijn, worden die hier gepubliceerd.

Informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (06-278 32 611).

Jan Heeres

Jan Heeres Zeggen wat je doet en doen wat je zegt

Dit maakt het leven voor iedereen, inclusief mezelf eenvoudig, overzichtelijk en aangenaam. Dit is zaken concreet en werkzaam maken waarbij een ieder zich in het proces thuis voelt en mede eigenaar is van de resultaten.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 06 280 43 751 | Linkedin

Wilma de Wolf

Wilma de Wolf Vanuit creatieve samenwerking maatwerk-projecten ontwikkelen

Ik zie een uitdaging in het verbinden van mensen, hen aan te spreken op hun unieke kwaliteiten en hen te stimuleren tot een productieve, creatieve samenwerking.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 06 278 32 611 | Linkedin

Deze website is een initiatief van Platform Techniek Rivierenland (PTRIV).