Actueel

Nieuws

Introductie MBO 4 Smart Building Rivierenland met 14 studenten

220901 SBRIV intr 4jh220901 SBRIV intr 13jh

220901 SBRIV intr 18jhAfgelopen week startte de MBO 4 opleiding smart Building met introductiedagen waarbij studenten en docenten elkaar beter leren kennen. Smart Building is synoniem voor samenwerken en daarom een kano uitstap op de Linge. Samen in een kano vooruit komen, niet omslaan en na afloop met een picknik nagenieten in de zon.

Vervolgens kennismaken met de praktijk op een bouwproject van De Vree en Sliepen in Meteren. Uitvoerder Michel van den Bos vertelde over de taken van de werkvoorbereider en de samenwerking met de projectleider en uitvoerder en gaf een uitgebreide rondleiding over het bouwterrein waar hij verschillende fasen in de bouw liet zien.

De tweede dag stond in het teken van leren werken met de digitale leeromgeving onder begeleiding van onderwijskundige Pascal Tielkens. De Smart Building opleiding heeft S-TEC in Tiel als locatie en in die inspirerende omgeving met o.a. de Woonwijzerwinkel was een eerste kennismaking met de materialen en systemen. Ook daar weer samenwerken bij het klaarmaken van een zelf ingekochte gezonde lunch. Op vrijdag volgden de studenten de VCA cursus die ze allemaal met een mooi examenresultaat afsloten.

Zo is erdoor en met studenten en docenten een mooie start gemaakt met deze MBO 4 opleiding die ROC Rivor dit schooljaar voor het eerst aanbiedt. Nauwe samenwerking met bedrijven maakt deze opleiding bijzonder. Samenwerken en vooral ook samen leren geldt voor de studenten maar ook voor het docententeam. Om zo mee te bewegen met actuele ontwikkelingen bij bedrijven werkzaam in de gebouwde omgeving. Genoeg uitdagingen in deze tijd van energietransitie en woningtekort en meer dan genoeg werk voor Smart Builders.

Informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (06-278 32 611).

Jan Heeres

Jan Heeres Zeggen wat je doet en doen wat je zegt

Dit maakt het leven voor iedereen, inclusief mezelf eenvoudig, overzichtelijk en aangenaam. Dit is zaken concreet en werkzaam maken waarbij een ieder zich in het proces thuis voelt en mede eigenaar is van de resultaten.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 06 280 43 751 | Linkedin

Wilma de Wolf

Wilma de Wolf Vanuit creatieve samenwerking maatwerk-projecten ontwikkelen

Ik zie een uitdaging in het verbinden van mensen, hen aan te spreken op hun unieke kwaliteiten en hen te stimuleren tot een productieve, creatieve samenwerking.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 06 278 32 611 | Linkedin

Deze website is een initiatief van Platform Techniek Rivierenland (PTRIV).