Direct contact met ons? Bel ons op 06 280 43 75106 278 32 611

  • Start
  • Nieuws
  • Smart Building Rivierenland Onderwijs Advies Commissie

Smart Building Rivierenland Onderwijs Advies Commissie

200602 OAC SBRIV Lingecollege VMBO Tiel 1jh

De vijfde OAC bijeenkomst (2-6/20), na twee keer bij Dormakaba Dodewaard en een keer bij ROC Rivor Praktijklab en ROC de Leijgraaf Oss was het nu bij Lingecollege VMBO Tiel met een rondleiding door de technieklokalen. Deelnemers waren deze keer: Lars Schlaman (Dormakaba Dodewaard), Koos Karsijns (Bouwmensen Rivierengebied), Muriel Veenstra, Brigitte Tenback en Dick Berendsen (ROC Rivor), Dick Enkelaar (Lingecollege), Wilma de Wolf en Jan Heeres (Platform Techniek Rivierenland en Smart Building Rivierenland projectleiders).

200602 OAC SBRIV Lingecollege VMBO Tiel 2jh

Dick Enkelaar: ‘De school is net gestart na 2,5 maand van corona stilstand. Leerlingen komen in kleine groepen voor praktijklessen en toetsen naar school. De theorielessen blijven tot de zomervakantie online via Teams. De technieklokalen zijn afgelopen corona maanden flink onder handen genomen en opgeknapt’.

 

Smart Building Rivierenland businesscase 
Centraal in dit OAC overleg stond de Smart Building Rivierenland businesscase en hoe de aanloop investering in de nieuwe opleiding na een aantal jaren terugverdiend kan worden. In het bedrijvenplatform was nader gesproken over de stagevergoeding van de twee eerste jaren, welke tarieven haalbaar en zijn en welke andere ondersteuning vanuit bedrijven mogelijk is en hoe andere subsidies mee kunnen helpen. Met deze twee overleggen liggen er mooi wat aanknopingspunten om de businesscase af te ronden.

Leerbedrijven erkennen, lesmateriaal en examens 
Verder is gesproken over het erkennen van Smart Building Rivierenland opleidingsbedrijven door S-BB. Momenteel heeft S-BB een opleidingsadviseur vacature in Rivierenland en hopelijk kan met deze erkenning na de zomervakantie worden gestart. Ook nog aandacht waar naast de goede samenwerking met Graafschap College Doetinchem en De Leijgraaf Oss nog meer Smart Building lesmateriaal en examens worden ontwikkeld.

De volgende keer, zesde OAC vergadering is gepland op dinsdag 8 september ’20 om 14.30 uur op een nog nader te bepalen locatie.

Informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (06-280 43 751) of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (06-278 32 611).

 

(c) Platform Techniek Rivierenland