Direct contact met ons? Bel ons op 06 280 43 75106 278 32 611

  • Start
  • Nieuws
  • Smart Building Rivierenland maakt stappen vooruit

Smart Building Rivierenland maakt stappen vooruit

SBRIV Slim bouwen begint bij jou jhAfgelopen weken maakte Smart Building Rivierenland op drie fronten mooie voortgang. Als eerste ronden Wilma de Wolf en Jan Heeres (Platform Techniek Rivierenland) samen met Muriel Veenstra (ROC Rivor) de business case Smart Building Rivierenland af. Onder het motto ‘Slim bouwen begint bij jou’ schetst het plan een zevenjaren doorkijk van de kansen van een vierjarig MBO 4 Smart Building opleiding bij ROC Rivor in Tiel. Het schetst vanuit een omgevingsanalyse de betrokken partijen, de studenteninstroom, de gevraagde investering en hoe die na 5-6 jaar weer is terug verdiend. Het plan is voorzichtig begroot met bijv. een instroom van tien studenten per leerjaar. In september ’20 wordt binnen het ROC Rivor Management Team en later de Raad van Toezicht besloten over de business case.

SLIM aanvraag samenwerkingsverband
Eind juni ’20 diende BètaTech Services voor de SLIM regeling het projectvoorstel ‘Samenwerkingsverband Smart Building Rivierenland voor Leren en Ontwikkelen in de Bouwnijverheidssector’ in. SLIM staat voor: Stimuleringsregeling Leren en ontwikkelen in MKB-ondernemingen. Het samenwerkingsverband omvat Duin Installatietechniek Geldermalsen, Dormakaba Nederland Dodewaard, De Vree en Sliepen Tiel, Techniek NederlandROC RIvor Tiel en Energie Samen Rivierenland. Het neemt initiatief om de leercultuur in regionale MKB bedrijven te stimuleren en faciliteren door bij vijfentwintig bedrijven de behoefte naar leren en ontwikkelen te inventariseren. Om vanuit dat overzicht via bijscholing en kennisdeling het leren te organiseren en faciliteren. Doelgroep zijn werkgevers en werknemers met interesse in Smart Building zoals intensieve vormen van samenwerking van bouw, installatie en elektro, gebruik maken van BIM en toepassen nieuwe technieken op terrein van energietransitie en kostenbesparing. Werknemers met ambitie om zich breder of naar een hoger inzetbaarheidsniveau te ontwikkelen, kunnen deelnemen aan een traject van loopbaanadvies en evt. EVC assessment. In het najaar ’20 wordt bekend deze SLIM aanvraag wordt gehonoreerd.

Smart Technology Experience Centre intentie
Tot slot was er half juli ’20 nog een belangrijke stap toen zes partijen de S-TEC intentieverklaring ondertekenden. S-TEC staat voor Smart Technology Experience Centre en is een nieuw platform waar burgers en bedrijven terug voor hun energietransitie vragen. Dit kan gaan over advies, vakopleiding, voorlichting om de nieuwste technische vindingen en contact met plaatselijke ondernemers. Energie Samen Rivierenland, De WoonwijzerwinkelROC RIvorIW Midden opleidingsbedrijf, Lingecollege Tiel en Stichting ESTI gaan samenwerken in een stichting die jaarlijks o.a. 1.500 woningen verduurzaamt en mee gaat helpen het tekort aan energiemonteurs te verkleinen. De MBO 4 Smart Building Rivierenland opleiding wordt door de zes initiatiefnemers gezien als een onmisbare schakel in hun gezamenlijke dienstenpakket om zo goed opgeleide jonge vakmensen voor de regio te behouden. Lees ook: Regio Online Tiel
Meer info bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (06-280 43 751) of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (06-278 32 611).

(c) Platform Techniek Rivierenland