Direct contact met ons? Bel ons op 06 280 43 75106 278 32 611

  • Start
  • Nieuws
  • Smart Building Rivierenland MBO 4 opleiding start per schooljaar 2021/22

Smart Building Rivierenland MBO 4 opleiding start per schooljaar 2021/22

SBRIV RivorROC 63jh Begin deze week heeft het ROC Rivor Management Team besloten om per september ’21 te starten met de MBO 4 Smart Building Rivierenland opleiding. Via deze innovatieve opleiding zien ze kansen om meer VMBO TL en HAVO leerlingen aan te trekken en zo in de regio te boeien en binden. De nieuwe opleiding biedt ook kansen voor regionale bestuurlijke ambities om energietransitie nader bij te brengen en het geeft nieuw elan aan de ROC Rivor techniekopleidingen. Ook biedt het kansen voor Leven Lang Ontwikkelen in bedrijven door modules van de nieuwe opleiding te volgen.

Inschrijvingen en lesmateriaal 
Over de locatie (Oudenhof Geldermalsen of Teisterbantlaan Tiel) van de opleiding is nog geen besluit genomen. Wel is vanuit het Smart Building Rivierenland businessplan duidelijk dat voor het eerste studiejaar er vijftien leerlingen zich moeten hebben aangemeld. Plus dat de opleiding voor de zomervakantie ‘21 al een flink stuk ontwikkeld moet zijn en grotendeels klaar ligt voor uitvoering. Hier ligt nog een mooie klus voor docent lesontwikkelaars en bedrijven.

Wat hierbij helpt is dat ROC De Leijgraaf Oss en Graafschap College Doetinchem al een paar jaar deze opleiding geven en graag hun materiaal, kennis en ervaring willen delen met Rivierenland. Afgelopen twee jaar kreeg die samenwerking al gestalte en die scholen hebben hoge interesse in wat Rivierenland met bedrijven gaat inbrengen.

SBRIV Slim bouwen begint bij jou jh

Informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (06-280 43 751) of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (06-278 32 611). 

(c) Platform Techniek Rivierenland