Direct contact met ons? Bel ons op 06 280 43 75106 278 32 611

  • Start
  • Nieuws
  • Via Perspectief op Werk in de metaal aan de slag

Via Perspectief op Werk in de metaal aan de slag

Eind 2019 meldde Chaled Chloun zich bij Leerwerkloket Tiel omdat hij via leren en werken aan de slag wilde als metaalwerker. In zijn thuisland Syrië had hij hier al enige opleiding in gevolgd en vakantiebaantjes gehad bij metaalbedrijven. Op zijn vlucht naar West-Europa werkte hij in Istanbul ook nog een tijdje bij een metaalbedrijf.

Leerwerkloket werkt samen met BètaTech Services in het Perspectief op Werk (PoW) Startplein Techniek/Logistiek met Loopbaanleren project en zo kwam Chaled Chloun in contact met Jan Heeres, Samen oriënteerden ze zich bij Oostendorp Apparatenbouw in Tiel maar die had op dat moment geen plaats. Vervolgens was Chaled welkom bij Zoet Engineering in Tiel en kon daar aan de slag. Na een maand begrepen werkgever en werknemer elkaar niet zo goed meer en scheiden de paden.

Oriënteren, werken en leren
Tussendoor was Chaled druk bezig om op zijn portable PC de CRAFT Education module ‘Basis Verspanen’ onder de knie te krijgen. Deze module is onderdeel van de MBO 3 opleiding Metaal. Echter hoe Chaled ook zijn best deed de Nederlandse taal was toch nog te moeilijk. 
Tegelijk ging hij op sollicitatiegesprek bij Jorg Machines in Dodewaard en kreeg daar een kans . Tussendoor bleef hij aan zijn Nederlandse taal werken maar dat ging lastig omdat door corona de taallessen online werden gegeven. Afgelopen najaar startte binnen het PoW Startplein project een nieuwe groep statushouders met ‘techniek/logistiek’ taalles. Dit is iedere woensdagavond bij ROC Rivor in Tiel in een groepje van acht personen. Helaas door de lockdown worden deze lessen vanaf half december ’20 weer online verzorgd.

Perspectief
Het plan is dat Chaled vanaf september ’21 een MBO BBL Metaal opleiding gaat volgen en zo diploma’s gaat behalen om duurzaam aan het werk te blijven. Prachtig om te zien hoe techniekbedrijven een bijdrage leveren om meer mensen in techniek aan het werk te krijgen.

Informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (06-280 43 751).

(c) Platform Techniek Rivierenland