Direct contact met ons? Bel ons op 06 280 43 75106 278 32 611

  • Start
  • Nieuws
  • Eerste meeloop dag Smart Building groot succes

Eerste meeloop dag Smart Building groot succes

210413 SBRIV meeloop 14jhOp dinsdag 13 april ’21 kwamen de eerste zes belangstellenden naar het a.s. STEC gebouw aan de Teisterbantlaan in Tiel voor een meeloop dag MBO 4 Smart Building waarmee ROC Rivor komend schooljaar start. Het waren twee 5 HAVO leerlingen van ORS Lek en Linge Culemborg, twee 4 VMBO TL leerlingen van Lingecollege Tiel, een gestopte MBO’er Sport die nu aan het werk is en een 3 VMBO TL leerling van Lingecollege.

Huis van de toekomst
Na een korte introductie door Smart Building projectleider Wilma de Wolf kregen de leerlingen eerst een uitgebreide rondleiding door het STEC gebouw. ROC Rivor Smart Building docent Dick Berends gaf uitleg bij de installaties en systemen die in het slimme gebouw werken. Daarna was de beurt aan Robert Duin van Duin Energieadvies om te vertellen over hoe je in het huis van de toekomst efficiënt en slim warmte opslaat voor later gebruik.

210413 SBRIV meeloop 13jh

Virtueel door je eigen ontwerp
In de workshop 3D ontwerpen gingen de leerlingen hun eigen keuken ontwerpen met het technische tekenprogramma Archicad. Dit gebeurde onder leiding van Anouk Schop van XR4Industry en Brigitte Tenback, ROC Rivor docent Smart Building. Later liepen ze met een VR bril door hun eigen ontwerp voor een inspectie. Tegenwoordig worden opdrachtgevers of klanten virtueel rondgeleid door gebouwen die enkel nog als ontwerp bestaan. Tijdens die virtuele rondleiding kan het ontwerp nog worden verbeterd of aangepast.

210413 SBRIV meeloop 12jh

 210413 SBRIV VR 2jh

210413 SBRIV meeloop 5 jh

 Slim bouwen in de praktijk
Bij de bouwlocatie De Batouwe liet De Vree en Sliepen zien hoe een grootschalige duurzame renovatie van een verzorgingsflat naar 120 sociale huurwoningen in zijn werk gaat. Werkvoorbereider en BIM specialist Bas van Dijk liet zien hoe Smart Building in de praktijk gaat en hoe je met een slimme planning winst kunt maken en wat je met drones in de bouw kunt winnen. Tot slot nog in de bouwkeet napraten over de loopbaan van een werkvoorbereider en wat de MBO 4 Smart Building opleiding voor jongeren gaat opbrengen.

210413 SBRIV meeloop 2jh

Informatie bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (06-278 32 611) of inschrijven voor de volgende meeloop dag Smart Building op 20 april '21.

210413 SBRIV drone DVS2jh 

(c) Platform Techniek Rivierenland