Direct contact met ons? Bel ons op 06 280 43 75106 278 32 611

  • Start
  • Nieuws
  • Gerard van Buuren lid in de Orde van Oranje-Nassau

Gerard van Buuren lid in de Orde van Oranje-Nassau

2021 04 26 Gerard en Wil van Buuren 769x1024Schoolverlaters interesseren voor leren en werken in techniek is Gerard van Buuren (85) uit Tiel zijn missie, al meer dan dertig jaar lang. ‘Gepensioneerd leraar handvaardigheid’ noemt hij zichzelf en van daaruit is hij een drijvende kracht achter Techniekwedstrijd Rivierengebied.
Deze inzet startte in 1990 met het techniekproject ‘Toekomstpad’ van de Kamer van Koophandel en dat ging in 2004 over in de Techniekwedstrijd Rivierengebied. Jaarlijks doen honderden groep 7 en 8 leerlingen mee aan de wedstrijd door bij een werkstuk bij het jaarthema te maken. Zo verdiepen ze zich in de techniek en ontdekken bij het realiseren van het werkstuk welke vaardigheden ze hebben. De Techniekwedstrijd is al bijna twintig jaar oud en Gerard van Buuren is er vanaf de start tot aan nu altijd bij geweest om zijn inzet te geven.

Maandag 26 april ’21 zette de burgemeester van Tiel, Hans Beenakker Gerard van Buuren en zijn vrouw Willie in het zonnetje met een koninklijke onderscheiding. Op de achtergrond hadden andere Techniekwedstrijd vrijwilligers zoals o.a. Roel Ooms en Stef van Mourik al veel werk verzet voor een goede organisatie van dit feestelijke hoogtepunt. Later afgelopen week verrasten ze Gerard en Willie nog een keer met een humoristische weergave van deze feestdag.TWRIV logo 2021

Meer informatie staat op de Techniekwedstrijd site.

(c) Platform Techniek Rivierenland