Direct contact met ons? Bel ons op 06 280 43 75106 278 32 611

  • Start
  • Nieuws
  • Grote Megamini Techniekdag Quiz-Challenge-Spel-Show gaat online

Grote Megamini Techniekdag Quiz-Challenge-Spel-Show gaat online

De Grote Mega mini Techniekdag Quiz Challenge Spel Show jhVanaf dinsdag 25 mei '21 is de eerste aflevering van De Grote Megamini Techniekdag Quiz-Challenge-Spel-Show te bewonderen op de Techniekdag website. De high energy quiz is mede op initiatief van Tech Gelderland een alternatief voor de techniekdagen die VNO-NCW Midden jaarlijks met regionale partners organiseert. De spelshow richt zich op groep 7 & 8 leerlingen en voortgezet onderwijs onderbouw leerlingen. De afleveringen zijn kant-en-klaar lesmateriaal om een techniekles mee in te vullen. Voor gezinnen en families is het ook leerzaam vermaak. Op social media komt een brede campagne om de spelshow onder aandacht te brengen.

7 werelden van techniek
In elke aflevering staat één van de zeven werelden van techniek centraal. Twee jongens van een school strijden tegen twee meiden van een andere school over techniek vragen en opdrachten. Elke maandag verschijnt een nieuwe aflevering op de Techniekdag website. In de eerste aflevering nemen leerlingen van MKC Anne Frank uit Doesburg het op tegen Het Talent uit Lent.  Zij krijgen vragen van onder andere Burgers Zoo, Greefa uit Tricht en Fruit Tech Campus in Geldermalsen. 

Greefa logo

Fruit Tech Campus logo

Nieuwe aflevering
Op maandag 31 mei komt er weer een nieuwe aflevering de Techniekdag website en dat gaat nog een paar maandagen zo door. De korte aflevering van een kwartiert lenen zich ook als tussendoortje voor leerlingen tijdens pauzes.

Informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (06–236 465 71) van VNO-NCW Midden of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (06-280 43 751)..

(c) Platform Techniek Rivierenland