Direct contact met ons? Bel ons op 06 280 43 75106 278 32 611

Taal voor de bouw en de elektro

Taal voor de Bouw en Elektro bouw jhNa het leerwerkboek Taal voor de bouw’ verscheen begin 2022 in de reeks Taal voor Vakmensen de tweede uitgave ‘Taal voor de elektro’. Initiatiefnemers zijn Transitiehuis Gelderland (Bouwmensen Apeldoorn), ROC Aventus en New Tech Park. Ervaring leert dat anderstaligen na hun inburgeringscursus of internationale schakelklas meestal voldoende Nederlands beheersen om de lesstof te begrijpen.

Met Taal voor de elektro leren nieuwkomers efficiënt en snel woorden en begrippen voor dagelijks gebruik op de werkvloer. Voor anderstaligen is dat belangrijk omdat ze vaak een (vak)taalachterstand hebben als ze een beroep leren.

In het praktische leerwerkboek staan oefeningen met Nederlandse termen die nodig zijn om vakkundig en veilig te werken. Voor opleiders is communicatie met anderstaligen vaak lastig. In het boek worden met foto’s 250 Nederlandse namen van gereedschappen en materialen aangeleerd. Hierdoor gaan anderstaligen de vaktermen en opdrachten begrijpen. 

Het boek gaat ook over cultuurverschillen. Anderstaligen zeggen soms wel dat ze iets snappen, maar dat kan beleefdheid zijn. Zo kunnen misverstanden of gevaarlijke situaties ontstaan. Daarom is er ook aandacht voor omgangsvormen of het voeren van gesprekken.

Het nieuwe boek Taal voor de elektro kost € 39,50 inclusief btw en exclusief verzendkosten. 
De boeken zijn ook in de bibliotheek te lenen.

Informatie of bestellen: Bouwmensen Apeldoorn, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoon 055–366 4587

(c) Platform Techniek Rivierenland