Direct contact met ons? Bel ons op 06 280 43 75106 278 32 611

Programmalijn 2 Zijinstroom

Demografische gegevens wijzen uit dat het tekort aan technici in de regio niet opgelost wordt door alleen in te zetten op instroom van jonge schoolverlaters in het bedrijfsleven. Het verhogen van participatie van werkzoekenden of andere potentiële deelnemers aan de arbeidsmarkt in de technische sector is een van de alternatieven. Samenwerking met Werkzaak Rivierenland, UWV Tiel, Leerwerkloket Rivierenland, ROC Rivor, Helicon MBO Geldermalsen en opleidingsbedrijven is daarbij een voorwaarde.

Zijinstromers zijn essentieel om op korte termijn het hoofd te kunnen bieden aan de vraag naar arbeid. Het negatieve imago van de technische beroepen  is hier nog steeds een groot knelpunt. Deze programmalijn heeft voor de aansluiting onderwijs – arbeidsmarkt met name betrekking op opleidingen in het mbo.

Activiteiten binnen programmalijn 2

Startplein Techniek
In navolging op Zorg en Transport en Logistiek wordt het Startplein concept in meer plaatsen in Rivierenland in werking gebracht. Een Startplein is een oriëntatiecarrousel waarbinnen meer partijen samenwerken om belangstellenden te laten ontdekken of werken in de techniek bij hen past. Hierin werken Werkzaak, UWV, Leerwerkloket, de opleidingsbedrijven samen met ROC Rivor, gemeente Zaltbommel, grote bedrijven en ondernemersorganisaties.

Meer weten over Startplein Techniek? Neem contact op met: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Binnen Techniekpact Rivierenland staat onder Actielijn 3 Werken in techniek meer beschreven over de doorontwikkeling van Startplein Techniek.

(c) Platform Techniek Rivierenland