Direct contact met ons? Bel ons op 06 280 43 75106 278 32 611

Rivierenland sub-regionale doorlopende activiteitenlijnen

Op grond van huidige samenwerkingen tussen scholen, bedrijven en andere organisaties zijn in Rivierenland de volgende sub-regio’s te onderscheiden: 1) West Betuwe (Geldermalsen, Neerijnen, Lingewaal), 2) Zaltbommel / Bommelerwaard, 3) Culemborg, 4) Tiel, 5) West Maas & Waal en 6), Neder-Betuwe/Buren.

In sub-regio’s (vaak gemeenten) vinden unieke plaatselijke samenwerkingen plaats tussen PO-VO-MBO-HBO en bedrijven. Bij veel van deze activiteiten is Platform Techniek Rivierenland al op een of andere wijze betrokken. Dit geeft interessante resultaten die te delen zijn met en mogelijk vertaalbaar zijn naar andere sub-regio’s. Met het inventariseren van sub-regionale activiteiten en daarbij betrokken partijen ontstaat overzicht.

Door activiteiten van sub-regio’s naast elkaar te leggen en daarin de aanpak van best practices te onderscheiden, ontstaan inzichten om eigen activiteiten te verbeteren en/of te verrijken. Vanuit dit overzicht en deze verbinding kunnen nieuwe innovatieve samenwerkingen voor onderwijs arbeidsmarkt ontstaan.

Doelstelling van Techniekpact Rivierenland is om jaarlijks één overzicht maken en dat twee keer per jaar met betrokken partijen bespreken om samen werken en leren te stimuleren.

In het voorjaar 2020 is een start gemaakt met een overzicht van de huidige activiteiten bij kiezen voor techniek per VMBO leerjaar in Culemborg. Zodra er eerste resultaten zijn, worden die hier gepubliceerd.

Informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (06-278 32 611).

(c) Platform Techniek Rivierenland