Actueel

Nieuws

BuitenPretPlaats in Rijswijk geopend

200928 KDV Buitenpret Techlok opening WdWjhEind september ’20 openden de Burense wethouder onderwijs Pieter Neven en Ruben Kramer het technieklokaal 'BuitenPretPlaats' van kinderdagverblijfplaats Buitenpret in Rijswijk. Hiermee realiseerde Nina Krabbers haar droom. In haar jonge jaren volgde ze een techniek opleiding en werkte lang in de metaal. Een paar jaar terug stopte ze daarmee en schoolde zich om naar groepleidster. Toch bleef techniek haar trekken en nam ze initiatief om bij KDV Buitenpret een technieklokaal te starten. Ze merkte dat er bij veel kinderen vraag naar is en ziet dat op basisscholen wetenschap en techniek onderwijs maar beperkt aan bod komt.

PO-VO samenwerkingsaanvraag
Afgelopen zomer heeft Nina Krabbers samen met Platform Techniek Rivierenland een PO-VO subsidie aanvraag ingediend om de samenwerking tussen Lingecollege VMBO Tiel en vier basisscholen voor meer en beter techniek onderwijs te verbeteren. Vanuit de vier basisscholen Beatrixschool Buren, Derksenschool Ravenswaaij en De Hoeksteen en De Bogaard uit Maurik komen nu al overblijfleerling naar het KDV in Rijswijk. Met deze PO-VO subsidie aanvraag krijgen leerlingen meer en betere kansen om later in het voortgezet onderwijs te slagen. Een mooie wetenschap en techniek samenwerking van VO leerlingen en docenten samen met het KDV en hun overblijfkinderen gaat hierbij helpen.

Informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (06-278 32 611) of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (06-298 82 326).

Jan Heeres

Jan Heeres Zeggen wat je doet en doen wat je zegt

Dit maakt het leven voor iedereen, inclusief mezelf eenvoudig, overzichtelijk en aangenaam. Dit is zaken concreet en werkzaam maken waarbij een ieder zich in het proces thuis voelt en mede eigenaar is van de resultaten.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 06 280 43 751 | Linkedin

Wilma de Wolf

Wilma de Wolf Vanuit creatieve samenwerking maatwerk-projecten ontwikkelen

Ik zie een uitdaging in het verbinden van mensen, hen aan te spreken op hun unieke kwaliteiten en hen te stimuleren tot een productieve, creatieve samenwerking.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 06 278 32 611 | Linkedin

Deze website is een initiatief van Platform Techniek Rivierenland (PTRIV).