Actueel

Nieuws

School en bedrijf werken via hybride docent beter samen

Teus van de Werken in de haven met transportbus jhMomenteel staat het hybride docentschap flink in de belangstelling als oplossing voor het tekort aan techniek docenten in het voortgezet en middelbaar onderwijs. Echter dat is maar één benadering want in veel techniek branches is er ook een schreeuwend tekort aan vakmensen. Staan scholen en bedrijven dan met elkaar in concurrentie?

Specifieke kennis en vaardigheden
Een andere aanpak is hoe als scholen en bedrijven meer en beter samen te werken om te profiteren van elkanders specifieke kennis en vaardigheden. Het hybride docentschap kan daarin een mooie sleutel zijn om te starten. Een eerste inventarisatie van tien nu al hybride werkende docenten in Rivierenland leert dat er grote verschillen in origine, motivatie en toepassing zijn. Conclusie is dan ook dat DE hybride docent niet bestaat. Er is er een veelkleurig palet mogelijk met maatwerk per persoon vanuit zijn ambitie en omstandigheden. Op de foto een VO techniek docent die een dag per week groot materieel vervoert, hier in Rotterdam haven.

Drie docenten nader in beeld
In Rivierenland is vanuit Regionaal Werkbedrijf Platform Onderwijs Arbeidsmarkt (RW-POA) en Platform Techniek initiatief genomen om drie hybride docenten nader in beeld te brengen via een filmpje en interviews op hun beide werkplekken. Dit zijn Jonathan van den Brink, ICT docent bij ROC Rivor met een eigen ICT bedrijf in Meteren. De tweede is Brigitte Tenback, docent bouwkunde bij ROC Rivor en haar eigen architectenbureau in Amsterdam. Als derde komt voorman verspaning Gerrit Paul van Van Wamel Beneden-Leeuwen in beeld als praktijkopleider bij Rijn IJssel Arnhem.

Smart Building Rivierenland
In januari ’21 komen deze beelden beschikbaar op de RW-POA Rivierenland  en deze site. Ondertussen lopen gesprekken verder met personen die interesse hebben om vanuit hun vak kennis te delen. De nieuwe MBO 4 Smart Building Rivierenland opleiding inspireert ook om te komen tot nauwere samenwerking tussen school en bedrijf.

Informatie over hybride docentschap en/of andere samenwerking school & bedrijf in techniek bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (06-280 43 751) of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (06-278 32 611).

Jan Heeres

Jan Heeres Zeggen wat je doet en doen wat je zegt

Dit maakt het leven voor iedereen, inclusief mezelf eenvoudig, overzichtelijk en aangenaam. Dit is zaken concreet en werkzaam maken waarbij een ieder zich in het proces thuis voelt en mede eigenaar is van de resultaten.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 06 280 43 751 | Linkedin

Wilma de Wolf

Wilma de Wolf Vanuit creatieve samenwerking maatwerk-projecten ontwikkelen

Ik zie een uitdaging in het verbinden van mensen, hen aan te spreken op hun unieke kwaliteiten en hen te stimuleren tot een productieve, creatieve samenwerking.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 06 278 32 611 | Linkedin

Deze website is een initiatief van Platform Techniek Rivierenland (PTRIV).