Actueel

Nieuws

Taal voor de bouw en de elektro

Taal voor de Bouw en Elektro bouw jhNa het leerwerkboek Taal voor de bouw’ verscheen begin 2022 in de reeks Taal voor Vakmensen de tweede uitgave ‘Taal voor de elektro’. Initiatiefnemers zijn Transitiehuis Gelderland (Bouwmensen Apeldoorn), ROC Aventus en New Tech Park. Ervaring leert dat anderstaligen na hun inburgeringscursus of internationale schakelklas meestal voldoende Nederlands beheersen om de lesstof te begrijpen.

Met Taal voor de elektro leren nieuwkomers efficiënt en snel woorden en begrippen voor dagelijks gebruik op de werkvloer. Voor anderstaligen is dat belangrijk omdat ze vaak een (vak)taalachterstand hebben als ze een beroep leren.

In het praktische leerwerkboek staan oefeningen met Nederlandse termen die nodig zijn om vakkundig en veilig te werken. Voor opleiders is communicatie met anderstaligen vaak lastig. In het boek worden met foto’s 250 Nederlandse namen van gereedschappen en materialen aangeleerd. Hierdoor gaan anderstaligen de vaktermen en opdrachten begrijpen. 

Het boek gaat ook over cultuurverschillen. Anderstaligen zeggen soms wel dat ze iets snappen, maar dat kan beleefdheid zijn. Zo kunnen misverstanden of gevaarlijke situaties ontstaan. Daarom is er ook aandacht voor omgangsvormen of het voeren van gesprekken.

Het nieuwe boek Taal voor de elektro kost € 39,50 inclusief btw en exclusief verzendkosten. 
De boeken zijn ook in de bibliotheek te lenen.

Informatie of bestellen: Bouwmensen Apeldoorn, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoon 055–366 4587

Jan Heeres

Jan Heeres Zeggen wat je doet en doen wat je zegt

Dit maakt het leven voor iedereen, inclusief mezelf eenvoudig, overzichtelijk en aangenaam. Dit is zaken concreet en werkzaam maken waarbij een ieder zich in het proces thuis voelt en mede eigenaar is van de resultaten.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 06 280 43 751 | Linkedin

Wilma de Wolf

Wilma de Wolf Vanuit creatieve samenwerking maatwerk-projecten ontwikkelen

Ik zie een uitdaging in het verbinden van mensen, hen aan te spreken op hun unieke kwaliteiten en hen te stimuleren tot een productieve, creatieve samenwerking.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 06 278 32 611 | Linkedin

Deze website is een initiatief van Platform Techniek Rivierenland (PTRIV).