Actueel

Nieuws

Team Movit wint FLL sub-regiofinale 2020 Gorinchem

201211 FLL Gom Gor 7jhOp vrijdagmiddag 11 december 2020 konden vier First Lego League (FFL) teams van Gomarus uit Gorinchem en Zaltbommel zich met elkaar meten. Na een voorbereiding van bijna vier maanden en het ‘overleven’ van kwalificatierondes op de eigen school ging het nu om het eggie.

REPLAY en overgewicht
Het waren de teams RoboPlay, Brainmoves, MindWinners en Movit die zicht verdiept hadden in het REPLAY thema van 2020/21. Naast de in het oog springende robotwedstrijd

presenteerden de teams zich ook voor Projectjury en de Robot ontwerpjury en ontvingen ze een waardering voor hun Core Values. Het Movit team had gekeken naar hoe bij jeugd overgewicht kan worden vermeden om zo voor de toekomst minder gevoelig voor corona te maken. Ook het Brainmoves team koos voor de insteek overgewicht bij kinderen omdat dit in hun gemeente veel voorkomt.

Movit vriendenteam

IMG 5198jhIMG 5200jh

Winnaar werd het team Movit met 245 punten, een gedeelde tweede plaats voor Brainmoves en Roboplay met elk 210 punten en als derde eindigde Mindwinner met 115 punten. Movit team is een ervaren FLL vriendenteam die vooral buiten schooltijd aan FLL werkte, tot wel 200 uur per leerling. Voor de REPLAY projectopdracht bouwden ze een app, enquêteerden basisschool leerlingen om inzicht te krijgen over overgewicht bij jeugd.

Eerste FLL regiofinale
Deze sub-regiofinale in Gorinchem was de eerste in de Benelux van dit FLL 20/21 seizoen. In Rivierenland worden nog twee sub-regiofinales georganiseerd in Culemborg (5-2/21) en Leerdam (19-2/21). Dan zal blijken of de Movit score van 245 punten wordt overtroffen of dat dit voldoende is om namens Rivierenland in de FLL Benelux finale op 17 april ’21 mee te mogen strijden.

IMG 5204jhRijke en succesvolle FLL historie 
Gomarus Gorinchem heeft onder leiding van techniek docent Teus van de Werken al een lange en succesvolle FLL historie opgebouwd. Oud FLL deelnemers blijven betrokken als jurylid of scheidsrechter. Zie bijv. het Facimus team  van 2017 dat nu in 2020 juryleden levert. Vanwege deze hoge betrokkenheid en rijke FLL historie was het mogelijk om binnen de school en de corona regels deze live FLL sub-regiofinale te organiseren.

Informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (06-278 32 611) of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (0183-610 361).

Jan Heeres

Jan Heeres Zeggen wat je doet en doen wat je zegt

Dit maakt het leven voor iedereen, inclusief mezelf eenvoudig, overzichtelijk en aangenaam. Dit is zaken concreet en werkzaam maken waarbij een ieder zich in het proces thuis voelt en mede eigenaar is van de resultaten.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 06 280 43 751 | Linkedin

Wilma de Wolf

Wilma de Wolf Vanuit creatieve samenwerking maatwerk-projecten ontwikkelen

Ik zie een uitdaging in het verbinden van mensen, hen aan te spreken op hun unieke kwaliteiten en hen te stimuleren tot een productieve, creatieve samenwerking.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 06 278 32 611 | Linkedin

Deze website is een initiatief van Platform Techniek Rivierenland (PTRIV).