Actueel

Nieuws

VMBO techniek onderwijs krijgt impuls met TechExplore24

Logo TE24Vanuit de OCW regeling Sterk Techniek Onderwijs krijgen Rivierenlandse VMBO scholen voor de komende vier jaar extra ondersteuning van 3,6 miljoen euro. De gedachte van TechExplore24 (TE24) zoals het programma in Rivierenland is genoemd, is dat vraag van werkgevers en aanbod vanuit opleidingen beter met elkaar in evenwicht moet komen. Vanuit de TE24 subsidie worden in Culemborg een hotspot Smart Technology gestart en in Tiel een hotspot Smart Building. Bij de eerste draait het om bouw, energietransitie en duurzaamheid en bij de tweede om 3D, Virtual Reality (VR), domotica, mechatronica en drones. In beide hotspots zijn ook groep 7 en 8 leerlingen welkom om kennis te maken met techniek.

Negen scholen en vier ondernemersverenigingen
Vanuit Culemborg zijn KWC en ORS Lek en Linge betrokken bij het TE24 programma. Vanuit Kesteren zijn dit Van Lodenstein College, Pantarijn en Helicon. In Tiel zijn Lingecollege, De Cambier VSO en ROC Rivor aangesloten en vanuit Geldermalsen neemt De Lingeborgh deel. Tot slot zijn de ondernemersverenigingen uit Neder-Betuwe, Tiel, West-Betuwe en Culemborg er bij betrokken.

Vier werkgroepen
Binnen het TE24 programma zijn vier werkgroepen actief: 1) Onderwijs op school op orde, 2) hotspot Smart Building en hotspot Smart Technology, 3) Professionalisering docenten en 4) Instroom- en doorstroombevordering. Het TE24 programma moet er mee voor gaan zorgen dat er in 2024 meer leerlingen techniek kiezen zodat er meer en ook beter opgeleide jongeren in techniek gaan werken. Zeker de twee hotspots gaan zorgen voor mooie en innovatieve techniek en zal jongeren enthousiast maken.
Platform Techniek Rivierenland is verbonden aan TE24 via deelname van Jan Heeres aan de stuurgroep en Wilma de Wolf aan werkgroep 4 Instroom- en doorstroombevordering.

Informatie bij penvoerder ORS Lek en Linge VMBO directeur Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., programmamanager Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of op de site Sterk Techniek Onderwijs Rivierenland

Jan Heeres

Jan Heeres Zeggen wat je doet en doen wat je zegt

Dit maakt het leven voor iedereen, inclusief mezelf eenvoudig, overzichtelijk en aangenaam. Dit is zaken concreet en werkzaam maken waarbij een ieder zich in het proces thuis voelt en mede eigenaar is van de resultaten.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 06 280 43 751 | Linkedin

Wilma de Wolf

Wilma de Wolf Vanuit creatieve samenwerking maatwerk-projecten ontwikkelen

Ik zie een uitdaging in het verbinden van mensen, hen aan te spreken op hun unieke kwaliteiten en hen te stimuleren tot een productieve, creatieve samenwerking.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 06 278 32 611 | Linkedin

Deze website is een initiatief van Platform Techniek Rivierenland (PTRIV).