Direct contact met ons? Bel ons op 06 280 43 75106 278 32 611

  • Start
  • Nieuws
  • Slim bouwen met Kieft Elektrotechniek Tiel

Slim bouwen met Kieft Elektrotechniek Tiel

Gelders VakmanIn het najaar 2020 vroeg Carlijn van der Zanden van Kieft Elektrotechniek bij Gelders Vakmanschap vergoeding aan voor haar opleiding Autocad en Revit MEP. Hiervoor werkte ze twintig jaar bij Hewlett-Packard gewerkt en de uitdaging was er uit. Haar echtgenoot begon twee jaar terug met een eigen bedrijf en zocht versterking. Toen stapte ze van HP over naar Kieft Elektrotechniek voor administratie, revisiewerk en het doen van metingen bij projecten.

210209 Kieft Carlijn Merijn 1jh

Autocad en Revit
Om beter in het vak te komen, wilde ze zich verder opleiden met Autocad en Revit. Dat liep via een traject van 1) Autocad voor beginners, 2) Autocad voor gevorderden met 3) Examen autocad en daarna 4) Revit MEP en 5) een paar NEN1010 en NEN3140 workshops. Bij Cadix kon ze terecht om deze opleidingen te volgen en vlot af te ronden.
Dit leverde al snel een vervolgopdracht op via detachering bij Hertek in Weert om de brandmeldingspanelen en blokschema’s te tekenen. Plus tekenen voor eigen Kieft Elektrotechniek projecten, bijv. de elektrotechnische installaties die haar man engineered. Dit levert nieuwe kennis op en het bedrijf kunnen sneller schakelen en een breder e2e (end-to-end) pakket aanbieden van calculatie, werkvoorbereiding, uitvoering, Nen1010 metingen, tekeningen en revisie werk.
Carlijn verwacht nog meer te leren van elektrotechniek zelf. Tekenen is 1 maar het beter snappen van wat je tekent, is nog belangrijker. Het is een soort van uitdaging. Geen zin heeft ze om hele dagen naar school te gaan om beginselen van elektrotechniek te leren. Maar als Jan (mijn man) het uitlegt, komt er zo’n enthousiaste golf van informatie over dat ze erin verzuipt ?

Zo moeder zo zoon
Carlijn haar zoon Merijn moest vanuit zijn VMBO Kader opleiding stage lopen. Toen ontstond het idee om zelf Autocad te leren om mee te helpen in het Kieft Elektrotechniek bedrijf. En ook te kijken of het leuk is voor eventuele vervolgopleiding. Merijn twijfelt nog tussen Smart Building Rivierenland of Software Developer. De Autocad voor beginners cursus heeft Merijn via vier donderdagen e-learning afgerond met een certificaat. Nu werkt hij als bijbaantje bij Kieft Elektrotechniek en dat hij ontdekte dat met Autocad werken erg leuk is. Moeder Carlijn vergelijkt Merijn zijn Autocad voortgang met die van haarzelf en concludeert dat hij er handig in is en het snel oppakt. Nu is het een leuk bijbaantje en mogelijk in de toekomst meer.

Kieft Elektrotechniek

Kieft Elektrotechniek
Het bedrijf biedt elektrotechnische installaties aan van A tot Z (calculaties, uitvoering, werkvoorbereiding, autocad tekeningen, metingen en revisie werk). Samen sterk in hetzelfde vakgebied door open te staan om iets nieuws te leren. Versterking bij Autocad en calculatiewerk paste uitstekend in de bedrijfsvoering. Samen dezelfde bezieling in het bedrijf en nu beter in staat e2e oplossingen aanbieden. Daarnaast is het prettig om samenwerken aan een project met een projectdoel. Een volgende stap kan Revit worden zodat het bedrijf uitgebreidere diensten aan kan bieden en andere projecten aan kan nemen. Daarnaast is meer tekenwerk altijd welkom.

Informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. van Kieft Elektrotechniek.

 

(c) Platform Techniek Rivierenland