Actueel

Nieuws

Drie hybride techniek en groen VO docenten in beeld

Wim 2.3.1jhVorig jaar verschenen drie filmportretten van hybride techniek MBO docenten en dit jaar aandacht voor VO docenten in techniek en groenHybride docentschap is populair, maar hoe ziet dat er nu in het echt, in de praktijk uit? Wat gaat goed en wat kan lastig zijn? 
Drie hybride VO docenten uit Rivierenland laten hun praktijk in de twee rollen op school en in het (eigen) bedrijf zien. De eerste is Wim Ottema als docent bij groene bedrijfsopleidingen met een eigen boomteeltbedrijf in Lienden. Lennard Mokveld is de tweede docent ICT/techniek en groene beroepsvakken bij Yuverta VMBO Kesteren en zijn eigen Gloeiend Groen camping in Gassel. Als derde komt Caspar ten Berge uit Utrecht in beeld. Hij is techniek docent bij ORS Lek en Linge in Culemborg en heeft zijn eigen studio voor creatieve projecten als Bouw je bootje in Utrecht.

Veelkleurig palet van ambities met maatwerk
Met hybride docenten gaan scholen en bedrijven meer en beter samenwerken doordat ze via personen van elkaars specifieke kennis en vaardigheden profiteren. In Rivierenland zijn er al flink wat personen actief in beide werelden en dat leert dat er grote verschillen in origine, motivatie en toepassing zijn. Conclusie mag zijn dat DE hybride docent niet bestaat. Met de drie filmportretten komt het maatwerk per persoon van ambitie enLennard 3.5.1jh omstandigheden in beeld. 
Caspar 3.5.1jh

In Rivierenland namen Regionaal Werkbedrijf Platform Onderwijs Arbeidsmarkt (RW-POA) en Platform Techniek vanuit het Techniekpact Rivierenland programma initiatief om via drie hybride docenten te laten zien hoe scholen en bedrijven elkaar versterken. Plus de inspiratie die het geeft door docenten en ondernemers over en in hun eigen praktijk te laten vertellen.

Hybride Techniek docent Gelderland
de873f2cd908d3d4ffa198e81789c3b6 htdv2smallOp de Hybride Techniek docent site Gelderland kun je je als geïnteresseerde in hybride techniek docentschap aanmelden. Je kunt dan zoeken in de lijst van openstaande vacatures bij Gelderse ROC’s die nu deelnemen in dit project. Met je profiel wordt je met een volledig profiel goed vindbaar voor scholen die op zoek zijn naar technisch hybride docenten. Daarnaast biedt deze site nog handige informaties over bevoegd en onbevoegd lesgeven en docentopleidingen. Informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.(Rijn IJssel: 06-423 12 706).

Informatie over hybride docentschap of andere samenwerking school&bedrijf in techniek en groen bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (06-280 43 751) of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (06-278 32 611).

Jan Heeres

Jan Heeres Zeggen wat je doet en doen wat je zegt

Dit maakt het leven voor iedereen, inclusief mezelf eenvoudig, overzichtelijk en aangenaam. Dit is zaken concreet en werkzaam maken waarbij een ieder zich in het proces thuis voelt en mede eigenaar is van de resultaten.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 06 280 43 751 | Linkedin

Wilma de Wolf

Wilma de Wolf Vanuit creatieve samenwerking maatwerk-projecten ontwikkelen

Ik zie een uitdaging in het verbinden van mensen, hen aan te spreken op hun unieke kwaliteiten en hen te stimuleren tot een productieve, creatieve samenwerking.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 06 278 32 611 | Linkedin

Deze website is een initiatief van Platform Techniek Rivierenland (PTRIV).