Actueel

Nieuws

Lego robotwedstrijd als feestelijk slot PO VO samenwerking

20210624 201256jh210624 JvsGomZ 15jh

210624 JvsGomZ 7jhDonderdagavond 24 juni '21 kwamen in totaal veertig groep 7 en 8 leerlingen van de Juliana van Stolbergschool in Poederoijen samen met hun ouders naar Gomarus Zaltbommel om met een Lego robotwedstrijd het eerste jaar van de PO VO samenwerking feestelijk af te sluiten. De avond werd georganiseerd door de Gomarus 2 VWO leerlingen met wat hulp van de concierge en hun mentor Teus van de Werken. Afgelopen maanden hielpen de Gomarus leerlingen in Poederoijen bij het leren programmeren van Lego robots en donderdagmiddag werden de puntjes op de i gezet.

Ieder team van twee PO leerlingen had zijn robot klaar gezet en ze werden om beurten opgeroepen om in twee sessies van twee minuten zoveel mogelijk opdrachten in de wedstrijdbak te voltooien. Soms ging dat goed, andere keer deed de robot toch niet wat werd verwacht en was het improviseren. Best lastig voor de Gomarus 2VWO scheidsrechters om een eerlijke puntentoekenning te doen.

210624 JvsGomZ 19jhUiteindelijk kwam toch alles op zijn pootjes terecht en ontvingen de winnende teams van groep 7 en groep 8 hun Lego zelfbouw medaille als prijs. Alle groep 7 & 8 leerlingen die zo hard hadden geleerd en gewerkt, werden gewaardeerd met een echte Lego medaille als aandenken voor de mooie PO VO samenwerking. Plus dat er een speciale prijs was voor de speurneuzen die er voor zorgden dat er geen kleine Lego stukjes verloren gingen maar terug in de dozen kwamen.  Om 20.30 uur sloot de locatiedirecteur Van der Steenhoven de avond af onder dankzegging aan een ieder voor zijn of haar inbreng en inzet. De PO VO samenwerking Juliana van Stolbergschool en Gomarus Zaltbommel wordt nog zeker twee jaar voortgezet. 

20210624 201039jh210624 JvsGomZ 5jh

Informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (06280 43 751), Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Juliana van Stolbergschool.

Jan Heeres

Jan Heeres Zeggen wat je doet en doen wat je zegt

Dit maakt het leven voor iedereen, inclusief mezelf eenvoudig, overzichtelijk en aangenaam. Dit is zaken concreet en werkzaam maken waarbij een ieder zich in het proces thuis voelt en mede eigenaar is van de resultaten.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 06 280 43 751 | Linkedin

Wilma de Wolf

Wilma de Wolf Vanuit creatieve samenwerking maatwerk-projecten ontwikkelen

Ik zie een uitdaging in het verbinden van mensen, hen aan te spreken op hun unieke kwaliteiten en hen te stimuleren tot een productieve, creatieve samenwerking.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 06 278 32 611 | Linkedin

Deze website is een initiatief van Platform Techniek Rivierenland (PTRIV).